donderdag 18 maart 2010

Roos 3015 versus Roos 5011

Toen ik nog geen blogster was, heb ik eens gereageerd bij iemand op de vraag om Roos 5011.
Ik gaf toen de tip dat Roos 3015 met een beetje creativiteit ook tot een 5011 om te toveren was.

Ikzelf heb een poosje terug wat lopen stoeien met 3015, en nu ik ook eindelijk een blog heb, hier dan een foto......

Het buitenpandje maakte ik met een klittenband-sluiting, het binnenpandje met een klein knoopje met knoopsgat.
Nu was dat voor Michelle lastig te openen en sluiten, dus het tweede jurkje dat ik maakte, moest een makkelijkere sluiting krijgen.
Bij anderen zag ik een sluiting met drukknopen, en nadat gisteren eindelijk mijn langverwachte pakje met bloemetjes enzo uit Japan kwam, dacht ik vanmorgen "even" de drukknopen in te slaan.

Ten eerste ging het al mis met het dingetje wat een gaatje in je stof moet maken, dus gaf twee flinke klappen met de hamer op een kruiskop schroevedraaier.....
Ik had een dik boek tussen de stoflagen, maar toch zaten er twee gaatjes in het achterpand :-(
Maargoed, daar kon ik nog wel wat op bedenken.Vervolgens sla ik de drukknopen in, probeer of ze het doen, aaarggghhhh, ben ik vergeten versteviging er tussen te doen, gevolg, twee flinke winkelhaken!Ik baal er flink van, vind het zonde om het jurkje weg te gooien, maar heb ff geen idee hoe ik dit moet oplossen :-(3 opmerkingen:

 1. Hoi! Wat een leuke dingen heb je gemaakt, en wat balen van de halen in dit jurkje... je zou onder de drukkers 2 vilten (of zo) bloemen kunnen doen, zodat het "gat" bedekt is, weet niet of dat zo uitkomt, maar theoretisch zou het mogelijk zijn. Succes ermee!!
  groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie dingen gemaakt zeg! en dat op je oude singertje? wat moet dat geven met een nieuwe hihi
  ik zou de boel repareren met zo'n strijkherstelstof denk ik en een jerseydrukkertje gebruiken. Moet je geen gaatjes voor maken en dan een bloem of yoyo of zo maken voor op de plaats van het oude gat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi! Ik zag je reactie bij mij en ik moet even zeggen, ik ben jaloers!!! Hartstikke leuk wat je allemaal maakt, ik ga je volgen ;).
  Maar ehm...een patroon ombouwen? Ik vrees dat ik daar nog veel te groen voor ben hoor....
  Groetjes van Carool

  BeantwoordenVerwijderen